A lapfüggöny nagyon divatos függönyözési módszer, amelyet modern, minimál stílusú enteriőrökben használhatunk árnyékolóként vagy akár térelválasztó függönyként mivel ez stílusosan egészíti ki a letisztult berendezést.
Anyagában tekintve készülhet fényáteresztő függöny és sötétítő függöny
(akár még black-out) textilből is.
A gyártók általában feltüntetik, hogy anyagaik alkalmasak-e lapfüggönynek. A karnis gyártók választéka szerint 30-150 cm széles paneleket használhatunk.  A textil kifeszítve lóg a nyílászáró előtt, hiszen alul egy súly húzza le és merevíti a  panelt.Ne felejtsünk el helyet  hagyni a lapok kétoldali gyűjtésére ami kb. egy-egy
lapszélességet jelent. Jól kombinálható a hagyományos függönyökkel vagy spagetti függönnyel is... A lapfüggöny nagyon divatos függönyözési módszer, amelyet modern, minimál stílusú enteriőrökben használhatunk árnyékolóként vagy akár térelválasztó függönyként mivel ez stílusosan egészíti ki a letisztult berendezést.
Anyagában tekintve készülhet fényáteresztő függöny és sötétítő függöny (akár még black-out) textilből is.
A gyártók általában feltüntetik, hogy anyagaik alkalmasak-e lapfüggönynek. A karnis gyártók választéka szerint 30-150 cm széles paneleket használhatunk.  A textil kifeszítve lóg a nyílászáró előtt, hiszen alul egy súly húzza le és merevíti a  panelt.
Ne felejtsünk el helyet  hagyni a lapok kétoldali gyűjtésére ami kb. egy-egy  
lapszélességet jelent. Jól kombinálható a hagyományos függönyökkel vagy spagetti függönnyel is.